Angra dos Reis

Facts

Total Area
1600m²
Built Area
900m²
Conclusion
2019

Project

Architecture
jacobsen arquitetura
Team
paulo jacobsen, bernardo jacobsen, edgar murata, marcelo vessoni, christian rojas, fernanda maeda, victor gonçalves, raissa simão, eduardo aparício, ricardo castelo branco, veridiana ruzzante,daniel vannuchi, tatiana kamogawa, mariana ferretti
Interior Design Office
jacobsen arquitetura
Construction Company
Construviva/Osborne Construtora
Air Conditioning
Aerocoil
Structure
Abilitá Projetos Estruturais
Hydraulic and Electric
CPL Serviços Técnicos
Light Design
Lightworks
Landscaping
Cenário
Photography
Fernando Guerra
2019_residencia_ca_01

Large borders, wood paneling, glass vents and a large double standing floor in the living room are the main features of this project. Commissioned by a family that lives in Rio de Janeiro and spends most of his free time in the archipelago of Angra dos Reis with friends, the requests permeate between lightness, breadth and fresh air, constant sensations linked to the ocean.

2019_residencia_ca_05
2019_residencia_ca_02
2019_residencia_ca_11
2019_residencia_ca_06
2019_residencia_ca_15
2019_residencia_ca_13
2019_residencia_ca_14

Built in steel structure, rough stone, natural wood and glass, the house has been set into a steep hillside with a view of the ocean. Even among neighbors, privacy was guaranteed by the positioning and displacement of volumes on the ground.

2019_residencia_ca_07
2019_residencia_ca_08
2019_residencia_ca_10
2019_residencia_ca_27
2019_residencia_ca_18
2019_residencia_ca_17
2019_residencia_ca_19
2019_residencia_ca_16

The access is through a inclined plane that moves between the parking lot and the intimate wing on the upper deck, during the course the visual of the ocean is constant. In the access to the house, Gardens and mirror of water articulate and integrate the environment external to the internal.

2019_residencia_ca_20
2019_residencia_ca_21
2019_residencia_ca_22
2019_residencia_ca_24
2019_residencia_ca_28
2019_residencia_ca_34
2019_residencia_ca_29
2019_residencia_ca_30

The room with generous double height extends the visual experience and through the opening of the frames the environment connects to the shaded balcony, extending the social level to the pool overlooking the sea.
Spa and Entertainment Room are bookable in volume below social level and next to the ocean access deck. Between stairs from the deck, next to the water slide, a relaxed seating on suspended screen invites you to a rest.

2019_residencia_ca_26
2019_residencia_ca_35
2019_residencia_ca_31
2019_residencia_ca_33

The guesthouse, formerly built across the street, relates to the same materiality as the main house.

2019_residencia_ca_03