Angra dos Reis, RJ

Facts

Total Area
3.800,00 m²
Built Area
800,00 m²
Conclusion
2001

Project

Office
Cláudio Bernardes & Jacobsen Arquitetura
Landscape
CAP, Fernando Chacel, Sidney Linhares
Photos
Leonardo Finotti
House in the foreground and beach and pier in the background
1999_residencia_nt_3
1999_residencia_nt_4
1999_residencia_nt_5
1999_residencia_nt_6
1999_residencia_nt_7
1999_residencia_nt_8

This house was designed with a lot of volume given the small and angular geographic fault it was set in, thus allowing the garden to be situated in the most privileged location in respect to the sea.

The house is nested into the hillside and integrated with it in such a way that anyone arriving, whether by car or helicopter, gets the impression that is much smaller than it really is. This impressive is accentuated by the flat roof covered with vegetation, as well by the use of lightweight construction materials, including the thin steel pillars.

The upper level features the entrance and two bedrooms. The lower level houses the kitchen and utility areas, as well as the living rooms, which are all open, extending into wide verandas.

The spectacular pool invades the house, passing concealed under the internal wooden deck to reemerge under the staircase.

1999_residencia_nt_implantacao
1999_residencia_nt_pavto_terreo
1999_residencia_nt_pavto_inferior
1999_residencia_nt_elevacao