Angra dos Reis, RJ

Facts

Total Area
40.000,00 m²
Built Area
1.000,00 m²
Conclusion
2001

Project

Office
Cláudio Bernardes & Jacobsen Arquitetura
Landscape
Landscape Design
Photos
Leonardo Finotti
1999_residencia_pc_2
1999_residencia_pc_3
1999_residencia_pc_4
1999_residencia_pc_5

The largest of the three houses on a large farm, it is the hub from which the rest of the set is developed. Located atop a hill with a scenic view, large yard and swimming pool, this two-story headquarters with a 50-meter-long façade is built of steel atop a concrete foundation.

One enters through a large, open, central hall linked to the veranda which makes the connection with the spacious lawn and gardens. This first floor includes all the house’s utility areas, as well as some small bedrooms at the ends. Just above the hall is the closed-off, intimate living room, flanked by most of the bedrooms.

With its several large free spans suspended over columns made of stone at their bases and wood higher up, the house’s style could be called contemporary colonial. The roof is structured entirely of wood, with a single peak and unassuming, clean lines.

1999_residencia_pc_implantacao
1999_residencia_pc_pavto_terreo
1999_residencia_pc_pavto_superior
1999_residencia_pc_corte