Porto Feliz

Facts

Total Area
5.746,00 m²
Built Area
1.160,00 m²
Conclusion
2014

Project

Office
Jacobsen Arquitetura
Office's Team
Paulo Jacobsen, Bernardo Jacobsen, Edgar Murata, Christian Rojas, Jaime Cunha Junior, Rafael Zampini
Interiors
Jacobsen Arquitetura (Eza Viegas)
Interior's Team
Caroline de Oliveira, Heloisa Zarpelon, Isabel Benoliel
Light Design
Lightworks
Landscape
Cenário Paisagismo
Photos
Leonardo Finotti
2007_residencia_rsc_2
2007_residencia_rsc_3
2007_residencia_rsc_4
2007_residencia_rsc_6
2007_residencia_rsc_7
2007_residencia_rsc_8

The topographic model was imperative to address the implementation of this house. The access is at the highest level of the plot and from there a slight slope happens facing the best view and better heat stroke.

Three longilineal blocks were created and arranged in the model. The first contained the land to create a large master plan. The second block is parallel and facing a lake view. Finally the third block rests on top of the other two blocks in a perpendicular angle. Each volume has its defined use, with leisure areas in the first block, social and service dependences in the second block and intimate spaces within the third block. Two important spaces emerged beneath the perpendicular block, a garage in a 12 meter gap and a veranda in the 9 meters overhang. Regarding the construction, the 9 meters overhang was an engineering challenge, followed by great craftsmanship applied in the woodwork.

2007_residencia_rsc_plantas_implantacao
2007_residencia_rsc_plantas_pvto_terreo
2007_residencia_rsc_plantas_pvto_superior
2007_residencia_rsc_plantas_cortes